3DTI introduceert een revolutionaire technologie die de schoenenindustrie voorgoed verandert

Nieuwsoverzicht

DOEN Participaties en Fair Capital Partners Impact Fund kondigen hun investeringen in 3DTI aan. Met deze investering introduceert 3DTI een revolutionaire technologie die schoenenfabrikanten helpt om lokaal, duurzaam, snel, goedkoper dan ooit tevoren en op elke schaal in te spelen op consumententrends. Zonder overproductie en transport over lange afstanden.

Jaarlijks worden er wereldwijd 24,2 miljard paar schoenen geproduceerd. De meeste van deze schoenen zijn moeilijk te recyclen en velen zullen zelfs nooit worden verkocht. Dit betekent dat ze vroeg of laat op een stortplaats terecht komen. 3DTI vermindert de negatieve milieu-impact van de schoenenindustrie radicaal. De nieuwe technologie van 3DTI combineert 3D-printen en thermovormen, het proces waarbij de mal van het product ook de verpakking is. Met deze methode produceren ze razendsnel schoenen die ook nog eens gemaakt zijn van duurzame materialen. 3DTI is opgericht door serie-ondernemers Eduard Zanen en Janne Kyttanen.

Marc Rasmussen, investment manager DOEN Participaties: “We produceren wereldwijd veel spullen die we nooit gebruiken. Deze overproductie heeft een grote en bovenal onnodige impact op onze planeet. 3DTI bedacht een radicaal nieuwe manier om producten te ontworpen en produceren en laat andere industrieën zien wat er dankzij nieuwe technologieën mogelijk is.”

Deze video legt uit hoe het werkt en hoe de technologie enorme milieuvoordelen en kostenbesparingen oplevert.