‘Co-Financing Our Future’ zet impact investing op de kaart

Nieuwsoverzicht

Merijn ten Thije, Impact Investment Manager DOEN Participaties, is een van de oprichters van ‘Co-Financing Our Future’. Na drie succesvolle edities vindt vandaag om 15:00 een nieuwe editie plaats: ‘ IMPACT INVESTING: BREAKING THE MYTH OF LOWER RETURNS’. Wij vroegen Merijn waarom hij dit initiatief is begonnen en wat hij met alle betrokken partijen wil bereiken.

 • Wat is Co-Financing Our Future?
  - Het creëren van een nieuw ecosysteem, netwerk en veilige omgeving om met impact financiers onderling bepaalde thema's te bespreken en een verdiepingsslag te maken.
  - Meer impact proposities gefinancierd krijgen door een betere samenwerking tussen financiers.
  - Meer traditionele financiers te interesseren voor het doen van impact investeringen en bijvoorbeeld mee te gaan in bepaalde consortia. Vandaar ook de naam ‘Co-financing our Future’ ter bevordering van de samenwerking
  - Impact investing op de kaart zetten in Nederland
 • Jij bent (één van) de founders van dit netwerk. Wat is de reden dat je hiermee bent gestart?
  Er zijn voor zowel de financier als impact ondernemer alleen maar voordelen als de samenwerking tussen financiers optimaal is. Zowel vanuit mijn ervaringen als ondernemer als financier zie ik dat hier nog veel uitdagingen en kansen liggen! Dit met als uiteindelijk de doelstelling om meer impact ondernemers het juiste financieringsinstrument te laten vinden.

 • Wat heeft het tot nu toe opgeleverd?
  Drie bijzondere edities met verdieping, nieuwe connecties en een snel groeiende groep aan partners. We hebben een dealsharing marketplace waar financiers een co-investeerders zoeken voor een propositie die zijn in hun portfolio hebben of aan het onderzoeken zijn. Investeerders pitchen dus voor andere investeerders (uiteraard vooraf afgestemd met de ondernemer)

 • Door covid-19 is het nu niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen; hoe ziet je de rol van dit netwerk nu?
  Doelstelling van CoFoF is juist offline bij elkaar komen. Het is een moment van verdieping op bepaalde thema’s maar belangrijker nog is het elkaar even zien. De eerste twee edities waren meteen vol met 150 financiers. CoFoF 3 hebben we gelukkig ook nog offline kunnen houden ondanks C19 restricties. Bij de vierde editie 1 december hebben we noodgedwongen wel voor een online variant gekozen. We vonden het wel belangrijk om deze editie wel door te laten gaan en hij is deze keer open voor iedereen.
 • Waar kunnen investeerders terecht die zich willen aansluiten?
  Bij Hanna Zwietering (ABN AMRO), Hilde Sijbring (Circle Economy) of mij [email protected]. Meer informatie op www.cofof.org


Co-Financing our Future is mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO Bank N.V., Amsterdam Impact , Invest-NL en DOEN Participaties B.V.