DOEN Participaties investeert in 2 miljoen bomen van Land Life

Nieuwsoverzicht

For English press release see below

Met de steun van DOEN Participaties gaat Land Life verder met herstellen van de 2 miljard hectare aan land dat wereldwijd is aangetast. De nieuwe investeringsronde heeft de organisatie een bedrag van 6 miljoen euro opgeleverd. Hiermee investeren zij in de groei van het bedrijf en het versnellen van de technologische ontwikkelingen.

Meer dan 2 miljoen bomen
Bij het herstellen van een paar miljard hectare aan land komt veel kijken. Zo worden robots, drones, kunstmatige intelligentie en monitoring technologie ingezet. Deze technologieën maken het mogelijk voor Land Life om op grote schaal en met succes giggantische gebieden te herbebossen. Dit succes betekent dat de organisatie hard groeit. In 2018 werden 300,000 bomen geplant en in 2019, een miljoen. In het 2020/2021 seizoen zullen er meer dan 2 miljoen bomen worden geplant.

Door bomen te planten op plekken waar dit het hardst nodig is, zorgt Land Life Company voor het herstel van belangrijke ecosystemen, meer biodiversiteit en sociale en economische voordelen voor lokale gemeenschappen.

DOEN Participaties
DOEN Participaties investeert voor de tweede keer in Land Life. Al vanaf de winst van de Postcode Lottery Green Challenge in 2015 zijn we betrokken en hebben we de organisatie met succes hun impact zien vergroten.

Read the English press release here: Land Life Company raises 6 million euros to increase impact
Lees hier het hele persbericht: Land Life Company haalt 6 miljoen euro op om impact te vergroten