Impactbeleggers en crowdfunders verenigen zich voor Fairphone

Nieuwsoverzicht

Na het succes van een crowdfunding-campagne op Oneplanetcrowd, sluit onze partner Fairphone een grote investeringsronde af van in totaal € 7 miljoen. Ook DOEN Participaties investeert (weer) in deze sociale onderneming. De investeringen, in combinatie met de benoeming van een nieuwe CEO, Eva Gouwens, bieden de organisatie een stabiele basis om haar activiteiten duurzaam op te schalen, nieuwe producten en bedrijfsmodellen te onderzoeken en de verkoopinspanningen in nieuwe Europese markten uit te breiden.

CEO Eva Gouwens kijkt ernaar uit om Fairphone door dit nieuwe tijdperk te leiden en deelt:

“With the tremendous support of our community and investors, we exceeded our initial targets for this round and are in a very fortunate and stable position to take the next steps for our company and our mission to change the electronics industry from the inside.”

Fairphone verduurzaamt de productieketen van mobiele telefoons door de productie van een telefoon gemaakt van duurzame mineralen en geproduceerd onder eerlijke werkomstandigheden. Door de modulaire opbouw is hij gemakkelijk te repareren en gaat hij langer mee dan andere telefoons. Inmiddels hebben al meer dan 100.000 mensen een Fairphone. De pionier inspireert andere partijen in de markt en helpt hen om ook duurzamer te produceren.

Lees hier meer over de nieuwe investeringen en nieuwe CEO voor Fairphone.