MUD Jeans in 2022: Een jaar vol hoogtepunten

Nieuwsoverzicht

Voor MUD Jeans was 2022 een jaar vol hoogtepunten. Met als grootste mijlpaal het ontwikkelen van de eerste spijkerbroek ter wereld gemaakt van 100% gebruikt katoen (post-consumer gerecycled katoen), mede mogelijk gemaakt door een investering van DOEN Participaties. Hiermee laat MUD Jeans zien dat zelfs een van de meest vervuilende producten uit de kledingindustrie groen geproduceerd kan worden.

Hoogtepunt 1: Koningin Máxima op bezoek

In mei ontvangt MUD Jeans de Koning Willem 1 Prijs voor Duurzaam Ondernemen. Een paar maanden later komen Hare Majesteit Koninging Máxima der Nederlanden en Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank N.V. op bezoek. De Koningin krijgt inzicht in circulair ondernemen, leert over de impact die MUD Jeans maakt én doet zelf haar oude spijkerbroek in de shredder.

Hoogtepunt 2: Samenwerking met Van Gogh Museum

MUD Jeans heeft in samenwerking met het Van Gogh Museum een ​​capsulecollectie gemaakt van gerecycled denim. Alle items zijn voorzien van gelaserde details, zoals het handschrift en de zinnen uit Van Goghs brieven en geborduurde rugafdrukken van Van Goghs meesterwerken. Voor de collectie hebben ze ingewikkelde kunstwerken gecombineerd met vooruitstrevende technologie en design.

Hoogtepunt 3: 100% circulaire jeans

Een spijkerbroek maken van katoen die al door iemand is gedragen, is ‘verdomd moeilijk’, zo omschrijft MUD Jeans dit zelf. Je moet de jeans inzamelen, per soort sorteren en recyclen. Daar komt nog bij dat gedragen katoen vaak beschadigd is. Waarom kiest MUD Jeans dan toch voor de moeilijkste weg? De 92 miljoen ton aan textielafval die we wereldwijd produceren, ontstaat grotendeels omdat consumenten textiel weggooien en weer nieuwe producten kopen. Andere methoden zijn misschien makkelijker, maar hier is de impact dus het grootst! Op YouTube heeft MUD Jeans in Road to 100 de weg naar een 100% circulaire spijkerbroek vastgelegd.