Seepje haalt 1 miljoen euro op bij DOEN Participaties en Fair Capital Partners Impact Investing

Nieuwsoverzicht

Investering gebruikt voor verdubbeling aantal Europese verkooppunten

Den Haag, 3 december 2020DOEN Participaties en Fair Capital Partners Impact Investing investeren samen 1 miljoen euro in de Europese expansie van het duurzame zeepmerk Seepje. Vanaf deze week zijn het wasmiddel, de handzeep en de reinigers op grote schaal verkrijgbaar in België en het afwasmiddel in Duitsland. Seepje verdubbelt hiermee het aantal Europese verkooppunten naar naar 4.500.

“Onze producten waren al beperkt te vinden in het buitenland maar nu is de tijd rijp om fors op te schalen, een spannend moment want je weet natuurlijk niet of de producten het net zo goed gaan doen als in Nederland”, vertelt Seepje mede- oprichter Jasper Gabriëlse. “Uit marktonderzoek bleek bijvoorbeeld dat het noodzakelijk was om een nieuwe afwasmiddelgeur te ontwikkelen voor de Duitse markt. Onze ‘Komkommer en Aloë Vera geur’ moet daar nu de neuzen gaan overhalen.”

Duitse marktleider DM neemt Seepje op
Sinds deze week zijn de natuurlijke afwasmiddelen van Seepje bij 2000 winkels van drogisterijketen DM in Duitsland verkrijgbaar en is het hele assortiment in België te vinden bij de buurtsupers van OKay, onderdeel van de Colruyt Group.

“DOEN Participaties is al sinds 2015 betrokken bij Seepje als eerste financier. Inmiddels is het merk wereldwijd een lichtend voorbeeld voor de was- en reinigingsproductensector”, vertelt Michelle de Rijk, Impact Investment Manager bij DOEN Participaties. “Wat begon als een wasmiddel gemaakt met de schillen van de Zeepnotenboom is uitgegroeid tot een breed assortiment aan reinigingsproducten op basis van innovatieve en milieuvriendelijke ingrediënten.”

Eerste Europese Fair Trade wasmerk
Seepje is sinds begin oktober volwaardig lid van de World Fair Trade Organization, en daarmee het eerste Europese Fair Trade was- en poetsmerk. Dit betekent dat Seepje handelt naar de tien Fair Trade principes en de komende jaren verbeteringen doorvoert die bijdragen aan betere werk- en leefomstandigheden voor de schillenboeren in Nepal. Sinds de oprichting in 2013 streeft Seepje een positieve impact na op alle betrokkenen in de handelsketen. De schillen van de Sapindus mukorossi-vrucht, die een natuurlijke vorm van zeep bevatten, worden voor een eerlijke prijs ingekocht. Met wasmiddel, handzeep en reinigers op basis van natuurlijke ingrediënten wil Seepje de wereld schoner én mooier maken.

“Alleen bedrijven die een positieve impact nastreven, komen in aanmerking voor een investering van ons Fair Capital Impact Fonds”, vertelt impact investeerder Jasper Snoek. “We zijn trots dat we bij kunnen dragen aan de groei van Seepje, zodat ook consumenten in de rest van Europa echt schoon kunnen wassen.”

Over Seepje
Melvin Loggies en Jasper Gabriëlse zagen als 21-jarige studenten op televisie hoe een Nepalese vrouw een natuurlijke vorm van zeep gebruikte om te wassen. Dat riep meteen de volgende vraag op: waarom gebruiken we hier allerlei synthetische toestanden, als wassen ook natuurlijk kan? In 2013 richtten ze samen Seepje op. Seepje maakt natuurlijke was- en reinigingsproducten op basis van de beste natuurlijke ingrediënten, zoals de Sapindus mukorossi-vrucht uit de Himalaya. Seepje is guaranteed WFTO-member en B Corp. Ze voldoen aan strenge eisen op het gebied van milieuprestaties, sociale ontwikkeling en handel. De producten van Seepje worden verkocht bij meer dan 4.500 winkels in Nederland, België en Duitsland. Voor meer informatie zie www.seepje.nl

Over Fair Capital Partners Impact Investing

Fair Capital Partners Impact Investing werkt aan een maatschappij waarin de aarde niet

wordt uitgeput maar juist hersteld. Met het Fair Capital Impact Fonds laten klanten hun vermogen werken voor impact met investeringen in jonge veelbelovende bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Deze bedrijven richten zich op het tegengaan van klimaatverandering, eerlijk voedsel en een circulaire economie. Zie ook:

www.faircapitalpartners.nl

Over DOEN Participaties

DOEN Participaties investeert al meer dan 25 jaar in innovatieve, duurzame en sociale start-ups. DOEN Participaties heeft de ambitie de wereld groener en socialer te maken. Daarom staat impact centraal bij alle investeringen. DOEN Participaties investeert in de vroege fase van bedrijven en durft risico te nemen. DOEN Participaties is volledig eigendom van en wordt gemanaged door Stichting DOEN. Stichting DOEN is opgezet door de Goede Doelen Loterijen. Voor meer informatie zie www.doenparticipaties.nl