The Renewal Workshop is overgenomen door Bleckmann

Nieuwsoverzicht

DOEN Participaties partner The Renewal Workshop is overgenomen door Bleckmann, marktleider in Supply Chain Management op het gebied van mode, lifestyle en consumentenelektronica. In Bleckmann vindt The Renewal Workshop een partner die past bij hun waarden en die merken en klanten kunnen vertrouwen. Een organisatie die de middelen, toewijding en het expertise heeft om het concept binnen de sector op te schalen.

Het Amerikaanse The Renewal Workshop is een circulaire onderneming die een full service oplossing voor retourzendingen van merkkleding heeft ontwikkeld. Retourzendingen worden verzameld, hersteld en onder de naam van het desbetreffende merk opnieuw op de markt gebracht. Naast een vestiging in het Amerikaanse Oregon heeft de onderneming ook een Europees hoofdkantoor in Amsterdam. Zo kan het circulaire oplossingen bieden aan grote merken op zowel de Amerikaanse als de Europese markt.

De overname door Bleckmann betekent de start van een nieuw hoofdstuk voor The Renewal Workshop. Jeff Denby, medeoprichter TRW: “Hoewel dit het einde is van een deel van onze reis, is het pas de start van een nog grotere rit. Onze laatste wens voor de gemeenschap is dat deze zich bij ons aansluit terwijl we ons werk met het Bleckmann-team voortzetten. Wij zijn iedereen enorm dankbaar voor alle steun in de afgelopen zes jaar. Door samen te werken met klanten en merken als gelijkwaardige partners, wilden we een nieuw systeem creëren om een ​​gevestigde industrie te veranderen. Samen hebben we ruim 266 duizend kilo textielafval verminderd en duizenden nieuwe producten gemaakt waar mensen over de hele wereld gebruik van maken”

Marc Rasmussen, investment manager DOEN Participaties “Het doel van onze ondersteuning is altijd om bedrijven te helpen groeien, zodat zij uiteindelijk een volgende stap kunnen maken. In Bleckmann heeft TRW een sterke en betrouwbare organisatie gevonden om meer impact mee te creëren.”