Triple Solar haalt 1,2 miljoen euro op

Nieuwsoverzicht

Dankzij een financiering van PDENH, DOEN Participaties, Enfuro Ventures en de Rabobank heeft Triple Solar 1.200.000 euro aan werkkapitaal opgehaald. Triple Solar is een snelgroeiende scale-up in de energietransitie. Het bedrijf ontwikkelt warmtepompsystemen met PVT-panelen als energiebron.

Triple Solar gebruikt het kapitaal voor het opschalen van hun activiteiten in grootschalige nieuwbouwprojecten in Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Het Triple Solar®-systeem is een zuinig alternatief voor warmtepompen die gebruikmaken van een dure bodembron of lawaaiige buitenunits. Met haar innovatieve warmtepompsystemen levert Triple Solar een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Het Amsterdamse bedrijf past dit systeem toe in zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

Cees Mager, CEO bij Triple Solar: “Deze werkkapitaalfinanciering maakt het mogelijk de ingezette groei uit te bouwen. Stilstand is achteruitgang. Er moeten nog miljoenen huizen verduurzaamd worden in de komende 30 jaar en daarom is groeikapitaal voor innovatieve bedrijven essentieel.”

Anthony Viellevoije, Investment Director bij PDENH: “We zijn enorm trots op Triple Solars succes en hebben het volste vertrouwen in het team en het innovatieve systeem dat zich inmiddels duidelijk bewezen heeft. We leveren dan ook graag een bijdrage aan deze financiering. De ‘verder zonder gas- oplossing’ die Triple Solar biedt, past naadloos in onze duurzame ambitie.”

Merijn ten Thije, investment manager bij DOEN Participaties:

“DOEN Participaties financiert duurzame start-ups en scale-ups die impact maken met CO2-reductie. Aandachtspunt voor DOEN is dat de energietransitie voor iedereen toegankelijk is. Omdat de producten van Triple Solar ook geschikt zijn voor particulieren en huurders van woningcorporaties past Triple Solar heel goed bij onze ambities.”

Lees het hele persbericht van Triple Solar hier.