Vacature: Impact Investment Manager/ Principal

Impact investeringsfonds DOEN Participaties, dé investeerder in innovatieve startups die de wereld duurzamer, socialer en creatiever maken, zoekt per direct een:

Impact Investment Manager / Principal
(36-40 uur)

DOEN Participaties B.V. is de investeringsmaatschappij van Stichting DOEN, het fonds van de Postcode Loterij en VriendenLoterij, en investeert al bijna 30 jaar in innovatieve start ups die impact maken op het gebied van regeneratieve economie in binnen en buitenland (onder meer circulaire businessmodellen, landschapsherstel, duurzame energie) en op het gebied van sociaal ondernemen. Het gedreven team van DOEN Participaties bestaat momenteel uit drie Investment Principals, een Investment Manager, een Investment Associate en een Investment Teammedewerker.

De Impact Investment Manager/Principal die wij zoeken draagt zorg voor de financiering (converteerbare leningen, directe investeringen en fondsinvesteringen) en het beheer van een deel van het portfolio. De focus ligt op het financieren van voorlopers die impact maken in Nederland, Oost-Afrika en India. Een deel van de pijplijn komt vanuit Stichting DOEN. Je werkt daarom intensief samen met Programmamanagers bij Stichting DOEN. Daarnaast verwachten wij dat de Impact Investment Manager/Principal actief voorlopers scout en selecteert.

Voorbeelden uit de portefeuille:

Wat ga je doen?

We zoeken een ervaren Impact Investment Manager of Principal die:

 • veelbelovende impact investeringen vindt;
 • gewend is om te gaan met gepassioneerde ondernemers met baanbrekende ideeën;
 • in staat is potentiële investeringen te beoordelen en investeringsvoorstellen te schrijven;
 • een groep duurzame en sociale participaties op de terreinen van DOEN opbouwt en beheert;
 • bereid is en het leuk vindt om regelmatig naar participaties in Nederland, Oost-Afrika, India of elders te reizen.

We willen jou voor deze plek, omdat….

 • Je beschikt over WO werk- en denkniveau.
 • Je beschikt over meer dan 7 jaar relevante werkervaring in venture capital, private equity, corporate finance, consultancy of aanverwante sectoren. Ervaring met startende/vroege fase ondernemers een pré.
 • Je relevante kennis en ervaring hebt op het gebied van duurzaamheid en innovatie.
 • Je nieuwsgierig bent en een goede netwerker en verbinder.
 • Je beschikt over kennis en beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift

Wat bieden wij?

 • De kans om het verschil te maken en concreet bij te dragen aan de transitie naar een duurzame, inclusieve en creatieve wereld.
 • Een interessante en afwisselende baan in een informele organisatie met een professionele cultuur, gedreven collega’s en een breed werkterrein: van bewonersinitiatieven, kunst- en cultuur tot circulaire economie.
 • De ruimte om jezelf professioneel te blijven ontwikkelen.
 • Veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Een dienstverband van 36-40 uur en een jaarcontract met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Goed salaris, een stabiele pensioenregeling en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Tot slot krijg je van ons een Altijd Vrij OV-kaart en kan je wekelijks meedoen met kickboksen, bootcamp of yogalessen. Ook lunchen we samen in het bedrijfsrestaurant.

Waar ga je werken?

Je komt te werken in het meest duurzaam vernieuwde pand van Nederland, op loopafstand van station Amsterdam Zuid. Bij Stichting DOEN en haar investeringsmaatschappij DOEN Participaties werken ca. 40 bevlogen, ondernemende en betrokken collega’s met verschillende achtergronden. Diversiteit is een ideale voedingsbodem voor creativiteit, innovatie en samenwerking. Het spreekt misschien voor zich, maar we zeggen het toch nog maar even: als je denkt een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan onze organisatie, ben je welkom. Ongeacht je roots, religie, leeftijd, arbeidsvermogen of levensovertuiging.

Enthousiast geworden?

Kom kennismaken! Solliciteer uiterlijk 25 maart 2023 door middel van het opsturen van je CV en motivatie naar [email protected] Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Wout van Blommenstein (Investment Associate, 06- 500 740 04, [email protected]) en Merijn ten Thije (Investment Principle, 0612763384, [email protected]) staan je graag te woord. Voor procedurele vragen kan je contact opnemen met Pieter van der Oest (Recruiter) via [email protected]. Een online persoonlijkheidstest, case en referentiecheck maken onderdeel uit van de procedure. De procedure bestaat uit 3 gesprekken. Voor een contract bij Stichting DOEN is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag een voorwaarde.

Over Stichting DOEN

Stichting DOEN is hét fonds voor vernieuwing dat zich met bijdragen van de Postcode Loterij en VriendenLoterij richt op innovatieve voorlopers die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken. Jaarlijks financiert DOEN dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij en VriendenLoterij meer dan 250 voorlopers die hun baanbrekende ideeën tot leven weten te brengen. DOEN geeft hen een vliegende start. Zo kunnen zij anderen inspireren en laten zien dat verandering mogelijk is. www.doen.nl.

Over DOEN Participaties

DOEN Participaties, het impact investeringsfonds van Stichting DOEN, investeert in groene en sociale voorlopers die de wereld met hun onderneming verbeteren. Door het financieren van duurzame en sociale ondernemingen en fondsen verstrekt en vergroot DOEN Participaties de impact die deze ondernemers maken en bereikt zo haar doelstellingen. Alle financiële opbrengsten van de investeringen worden opnieuw geïnvesteerd in nieuwe impactvolle startups. Inmiddels heeft DOEN Participaties €140 miljoen geïnvesteerd en een portfolio van bijna 70 bedrijven en fondsen opgebouwd.

De vacature staat niet open voor bemiddeling door bureaus, acquisitie wordt niet op prijs gesteld.