Vacature: Impact Investment Stagiair

Impact investeringsfonds DOEN Participaties, dé investeerder in innovatieve startups die de wereld duurzamer, socialer en creatiever maken, zoekt per direct een:

Impact Investment Stagiair
(40 uur; 4-6 maanden)

DOEN Participaties B.V. is de investeringsmaatschappij van Stichting DOEN, het fonds van de Postcode Loterij en VriendenLoterij, en investeert al bijna 30 jaar in innovatieve start ups die impact maken op het gebied van regeneratieve economie in binnen en buitenland (onder meer circulaire businessmodellen, landschapsherstel, duurzame energie) en op het gebied van sociaal ondernemen. Het team van DOEN Participaties bestaat momenteel uit drie Investment Principals, een Investment Manager, een Investment Associate en een Investment Teammedewerker.

De Impact Investment Stagiair die wij zoeken draagt zorg voor de financiering (converteerbare leningen, directe investeringen en fondsinvesteringen) en het beheer van een deel van het portfolio. De focus ligt op het financieren van voorlopers die impact maken in Nederland, Oost-Afrika en India. Een deel van de pijplijn komt vanuit Stichting DOEN. Je werkt daarom intensief samen met Programmamanagers bij Stichting DOEN.

Voorbeelden uit de portefeuille:

Wat ga je doen?

Als stagiair bij DOEN Participaties heb je een breed scala aan werkzaamheden. Denk daarbij aan:

 • Het vinden, selecteren en beoordelen van potentiële investeringen
 • Het doen van marktanalyses om de laatste ontwikkelingen in onze focusgebieden te spotten
 • Het maken van analyses ter ondersteuning van investeringsvoorstellen Het analyseren van de rapportages en het monitoren van impact en financiële prestaties van het fonds
 • kennis maken met transactiedocumentatie, portfoliobeheer, etc.

We willen jou voor deze plek, omdat….

 • Je bijna bent afgestudeerd en ervaring wilt opdoen in impact investeren
 • Je affiniteit hebt met de doelstellingen van Stichting DOEN en DOEN Participaties BV
 • Je interesse hebt in duurzame en innovatieve start ups
 • Je analytisch sterk bent
 • Je nieuwsgierig bent en een gedreven instelling hebt

Wat bieden wij?

 • De kans om het verschil te maken en concreet bij te dragen aan de transitie naar een duurzame, inclusieve en creatieve wereld.
 • Een interessante en afwisselende baan in een informele organisatie met een professionele cultuur, gedreven collega’s en een breed werkterrein: van bewonersinitiatieven, kunst- en cultuur tot circulaire economie.
 • De ruimte om jezelf professioneel blijven ontwikkelen.
 • Veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Een dienstverband van 40 uur
 • Een marktconforme stagevergoeding
 • Tot slot kan je wekelijks meedoen met kickboksen, bootcamp of yogalessen. Ook lunchen we samen in het bedrijfsrestaurant.

Waar ga je werken?

Je komt te werken in het meest duurzaam vernieuwde pand van Nederland, op loopafstand van station Amsterdam Zuid. Bij Stichting DOEN en haar investeringsmaatschappij DOEN Participaties werken ca. 40 bevlogen, ondernemende en betrokken collega’s met verschillende achtergronden. Diversiteit is een ideale voedingsbodem voor creativiteit, innovatie en samenwerking. Het spreekt misschien voor zich, maar we zeggen het toch nog maar even: als je denkt een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan onze organisatie, ben je welkom. Ongeacht je roots, religie, leeftijd, arbeidsvermogen of levensovertuiging.

Enthousiast geworden?

Kom kennismaken! We hebben een doorlopend stageprogramma, startdatum is in overleg. De stage is voor 40 uur per week, voor 4 tot 6 maanden Solliciteer door middel van het opsturen van je CV en motivatie naar [email protected].

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Wout van Blommestein (Investment Associate, 06- 500 740 04, [email protected]) staat je graag te woord. Voor procedurele vragen kan je contact opnemen met Pieter van der Oest (Recruiter) via [email protected].

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist om dienst te treden bij Stichting DOEN. Dit is om te zorgen voor integriteit en verantwoordelijkheid binnen onze organisatie. Kandidaten zonder geldige VOG of met bezwaarlijk gedrag in het verleden komen niet in aanmerking voor de functie. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Over Stichting DOEN

Stichting DOEN is hét fonds voor vernieuwing dat zich met bijdragen van de Postcode Loterij en VriendenLoterij richt op innovatieve voorlopers die de wereld duurzamer, inclusiever en creatiever maken. Jaarlijks financiert DOEN dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij en VriendenLoterij meer dan 250 voorlopers die hun baanbrekende ideeën tot leven weten te brengen. DOEN geeft hen een vliegende start. Zo kunnen zij anderen inspireren en laten zien dat verandering mogelijk is. www.doen.nl.

Over DOEN Participaties

DOEN Participaties, het impact investeringsfonds van Stichting DOEN, investeert in groene en sociale voorlopers die de wereld met hun onderneming verbeteren. Door het financieren van duurzame en sociale ondernemingen en fondsen verstrekt en vergroot DOEN Participaties de impact die deze ondernemers maken en bereikt zo haar doelstellingen. Alle financiële opbrengsten van de investeringen worden opnieuw geïnvesteerd in nieuwe impactvolle startups. Inmiddels heeft DOEN Participaties €140 miljoen geïnvesteerd en een portfolio van bijna 70 bedrijven en fondsen opgebouwd.

De vacature staat niet open voor bemiddeling door bureaus, acquisitie wordt niet op prijs gesteld.