5 vragen aan Noortje van Heijst, Impact Investment Associate DOEN Participaties

Nieuwsoverzicht

Hoe is het om te werken bij Stichting DOEN? Dat kunnen onze collega’s zelf het beste vertellen. En daarom laten wij je graag met ze kennismaken! Vandaag stellen we vijf vragen aan Noortje van Heijst, Impact Investment Associate DOEN Participaties.

1. Wat was je belangrijkste reden om bij DOEN te solliciteren?Er zijn zoveel impactvolle initiatieven die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om volledig potentieel te behalen. De missie van DOEN om juist die talentvolle ondernemers te ondersteunen waarbij impact op de eerste plaats staat, past bij mijn persoonlijke visie. Ik geloof dat ondernemers een sleutelrol spelen bij het aanjagen van transities en het vinden van oplossingen voor de uitdagingen waar we voor staan. Door de revolverende aard van DOEN Participaties - de investeringstak van DOEN waarbij het uitgeleende geld weer terugkomt zodat het opnieuw geïnvesteerd kan worden - zorgt succes ervoor dat nog meer impactondernemingen gefinancierd kunnen worden. Een mooiere motivatie kan ik me niet voorstellen.

2. Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Heel divers en afwisselend! De ene dag ben ik op bezoek bij een van onze partners voor een (aandeelhouders)vergadering, de andere dag ben ik diepgaand marktonderzoek aan het doen en weer een andere dag sta ik op een evenement om inspiratie op te doen en nieuwe initiatieven te scouten. Daarnaast is er ook altijd tijd voor een kop koffie, wandeling of een gezellige lunch met collega’s.

3. Hoe vind je DOEN als werkgever?
DOEN is een hele prettige werkgever. Er wordt veel ruimte geboden aan persoonlijke ontwikkeling en interesses. Daarnaast is er een sterk teamgevoel. Voor mij werd dit nogmaals bevestigd tijdens de DOEN-dagen in juni dit jaar. Tijdens deze dagen gaan we met het hele team op bezoek bij verschillende partners in Nederland. Het was fantastisch om initiatieven te ontmoeten die wij steunen dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij, en om mijn collega’s nog beter te leren kennen.

4. Waar ben je in je werk het meest trots op?
Dat we met DOEN vanuit vertrouwen investeren, bereid zijn risico’s te nemen en impact altijd op de eerste plaats zetten. Hiermee onderscheidt DOEN zich van andere financiers en heeft zij echt een belangrijke aanvullende rol in het investeringslandschap.

5. Wat is jouw favoriete door DOEN gesteunde initiatief?
Op dit moment volg ik NEFFA (New Fashion Factory) met veel interesse. Met haar innovatieve productietechnologie verduurzaamt NEFFA de mode-industrie. De technologie zorgt ervoor dat o.a. kleding, schoenen en tassen met biomaterialen gemaakt kunnen worden, lokaal en zonder naden en snijafval. Ze gebruiken daarvoor o.a. het door henzelf ontwikkelde duurzame materiaal MycoTEX, gemaakt van de wortels van paddenstoelen (mycelium).