Woon Duurzaam ontvangt €2,2 miljoen aan financiering voor verdere opschaling

Nieuwsoverzicht

Duizenden extra huiseigenaren kunnen geholpen worden met het verduurzamen van hun woning.

Woon Duurzaam heeft in een tweede investeringsronde €2,2 miljoen ontvangen. Het geld komt van nieuwe investeerders crowdfunding platform Oneplanetcrowd en ROM InWest, en vanuit bestaande aandeelhouders EIT InnoEnergy en DOEN Participaties. Met deze investering kan Woon Duurzaam zijn one stop shop platform voor woningverduurzaming verder ontwikkelen en automatiseren. Daardoor kan Woon Duurzaam opschalen en nog veel meer woningeigenaren helpen de energietransitie van hun woning te realiseren.

Verduurzaming van woningen sneller en makkelijker laten verlopen
Met de huidige energieprijzen in Nederland en de urgentie om te verduurzamen om de Nederlandse klimaatdoelstellingen te behalen, is de vraag naar duurzaam wonen exceptioneel toegenomen. Woon Duurzaam biedt particuliere huiseigenaren een op maat gemaakte verduurzaming van hun woning en ontzorgt ze gedurende de hele transitie. Met de opgehaalde financiering kunnen processen geautomatiseerd worden om aan de groeiende vraag te voldoen en zal het aantal gasloze en energieneutrale woningen snel groeien naar duizenden woningen per jaar. Rense van Dijk, medeoprichter van Woon Duurzaam, vertelt hierover: ‘’Met de opgehaalde investering kan Woon Duurzaam zijn platform en organisatie klaarmaken voor de toekomst, door processen te verbeteren en automatiseren. Hierdoor creëren wij een organisatie die klaar is voor opschaling waardoor we nog meer woningeigenaren kunnen helpen met het verduurzamen van hun woning.’

Janet Nieboer, ROM InWest, voegt daaraan toe: “ROM InWest is ontzettend trots dat we met deze eerste financiering vanuit het Transitiefonds bij kunnen dragen aan de doorontwikkeling van Woon Duurzaam. Zo kunnen nóg meer huiseigenaren een verduurzamingsslag maken en dragen we samen bij aan de klimaatdoelstellingen.”

"Het verduurzamen van woningen is urgenter dan ooit. Dat resoneert ook in de samenleving, zo blijkt uit de ruim 400 enthousiaste particuliere beleggers die via ons platform een investering hebben gedaan. We zijn blij dat Oneplanetcrowd een bijdrage heeft kunnen leveren aan de groei van Woon Duurzaam", aldus Maarten de Jong, directeur van Oneplanetcrowd.