Green Challenge Fund

Postcode Lotteries Green Challenge Fund

Tijdens de Postcode Lottery Green Challenge in 2016 werd het Postcode Lottery Green Challenge Fund gelanceerd. Dit fonds kan investeren in potentierijke winnaars en (oud-)finalisten van de Green Challenge, zodat zij kunnen doorgroeien tot een succesvolle onderneming die écht een verschil in de wereld kan maken. Vaak is er extra kapitaal nodig om schaalvergroting te realiseren na de marktintroductie. Het risicokapitaal dat nu in de markt beschikbaar is, richt zich voornamelijk op bedrijven die al voorbij de start-up-fase zijn, simpelweg omdat deze fase te risicovol is voor veel investeerders.

Stichting DOEN, die ook de winnaars van de Green Challenge begeleidt, beheert ook het fonds.

Een groenere samenleving

Het Postcode Lotteries Green Challenge Fund investeert inmiddels in drie start-ups; Ecovative, Bio-bean en in Land Life Company. Ecovative heeft een alternatief gevonden voor niet duurzame isolatie- en verpakkingsmaterialen en draagt hiermee bij aan het oplossen van het klimaatprobleem. Ook Bio-bean heeft een positieve invloed op het klimaat. Het bedrijf zet afval uit de koffie-industrie om in biobrandstoffen die onze energievoorziening verduurzamen. Land Life Company heeft een techniek ontwikkeld waarmee het mogelijk is om levende natuur terug te brengen op droge onbruikbare stukken aarde, zoals in de woestijn. Door middel van een biologisch afbreekbare 'couveuse' kunnen bomen worden gekweekt in hete en droge gebieden.

Door deze investeringen draagt het Postcode Lotteries Green Challenge Fund haar ideaal uit: een groenere samenleving met minder CO2-uitstoot.

Postcode Loterij Green Challenge

Dit jaar vond de 14e editie van de Postcode Lotteries Green Challenge plaats. Duurzame start-ups hebben van 1 maart tot 1 juni de tijd om zich aan te melden met hun groene businessplannen voor de internationale duurzaamheidswedstrijd. Het meest innovatieve en duurzame idee dat de wereld gaat verbeteren wint een half miljoen euro om zich verder te ontwikkelen. Alle finalisten maken tevens kans op kapitaal vanuit het Postcode Lotteries Green Challenge Fund.